URGENT

CATALUNYA Lliberament immediat de tots els presos polítics !

Catalogne en prisonDes de fa quatre mesos, s’està desencadenant la represió a Catalunya.
Fa més de tres mesos que Jordi Cuixart i Jordi Sanchez, responsables d’associacions democrátiques, estan a la presó; Oriol Junqueras, tot i que elegit deputat al Parlament el 21 de desembre, segueix detingut. El president de la Generalitat destituït i altres tres consellers del seu govern segueixen exiliats a Bruseles, amenaçats d’anar a la presó si trepitjen el terra espanyol ; centenars d’alcades, de mestres, de treballadors, de militants son citats als tribunals i perseguits per rebellió i sedició, és a dir, acusats d’organitzar un alçament violent contra l’estat espanyol. Es suspèn l’autonomia catalana en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, i és Rajoy el que mana des de Madrid amb els seus ministres.
Quin « crim » han comès ? La monarquia espanyola i el seu govern els castiguen per ser els organitzadors del vot amb el qual el poble català es va lliurament pronunciar, el 1 d’octubre 2017, per a la República catalana.
Aquesta brutal represió del govern Rajoy i de la monarquia, que es va iniciar amb l’enorme violéncia policial contra els electors el 1 d’octubre, gaudeix del suport incondicional de la Comisió Europea, dels governs dels principals països de l’Unió Europea (Macron, Merkel, May, etc.), i també de la Administració Trump.
EL 28 de gener, la monarquia, el govern i, seguint el seu dictat, el Tribunal Constitucional, en violació de les seves prὁpias lleis i jurisprudència, han fet un pas suplementari en l’escanyament de les llibertats i han prohibit a la majoria del Parlament català, elegit el 21 de desembre, que nomeni i escolli el seu president, en la persona de Carles Puigdemont.
Som militants de totes les tendències del moviment obrer i democràtic de l’Estat espanyol i de tota Europa. Hem vist, com tots els treballadors d’Europa, com l’immensa població catalana es va movilitzar per a la República amb coratge i pacificament, i hem vist com l’Estat responia amb la brutalitat policial, les persecusions judicials i la supresió de les llibertats. No ens podem quedar impassibles ! Ens posem incondicionalment al costat del poble català pel respecte dels seus drets !
Defensem el seu dret de disposar lliurament d’ell mateix i de alliberar-se de la monarquia i de les institucions de 1978 que representen la continuïtat del franquisme.
Defensem el seu dret de constituir la seva prὁpia república, com defensem el dret de tots els pobles de l’Estat espanyol de constituir les seves prὁpies repúbliques i si el desitjen unir-se lliurament.
Nosaltres, militants del moviment obrer i democràtic de l’Estat espanyol i tota Europa, fem una crida per actuar tots plegats en tota Europa per :

Lliberament immediat de tots els presos polítics !
Abandonar totes les persecusions judicials !
Libertat pel poble català d’escollir els seus propis representants !
No toqueu la República catalana !

Primers signataris

Primers signataris (Cliqueu aquí per veure la llista.)


Signo publicament aquesta crida :

Contact : appel.catalogne@gmail.com